Къде: Социален център So La Torre, Рим, Италия (информация за него по-долу)


Кога: 10.07-15.07.2017


Кой може да участва? За Земята ще изпрати 6-ма участника. 4-ма от тях трябва да бъдат на възраст до 30 години, а другите 2-ма могат да бъдат и над 30 години


Организации, които ще участват: 

A’ sud (Италия)

ERA (Нигерия) част от мрежата Friends of the Earth International

Accion Ecologica (Еквадор)

Екологично сдружение “За Земята”


Лагера ще бъде фокусиран върху темата за климата чрез лекции и работилници. Ще обедини активисти от Италия, Еквадор, Нигерия и България. Той е част от проект целящ създаването на младежка кампания за климатична справедливост, която стартира именно с летния лагер. Програмата ще бъде обявена скоро.

Всички разходи за транспорт и настаняване се поемат от За Земята, която ще отговаря и за закупуването на билетите предварително. 


На място ще бъде оформен палатков лагер, като палатките ще бъдат осигурени от домакините. 


Работен език – английски.


Очакваме вашите мотивации и въпроси на k.naidenov@zazemiata.org.

 

Срок за регистрация: 07.06.2017

 

За мястото: So La Torre е социален център в Рим създаден през 1994. Ръководи се от активисти, които експериментират с начина си на живот, борба и социализиране. 

Центърът е бил изоставено пространство, което в момента се ръководи благодарение на колективна отговорност и принос. Мястото цели промяна на системата и борба срещу фашизма, расизма, сексизма и патриархията.

Социалния център се намира в природен парк Valle dell’Aniene – място с много зеленина защитено чрез прости правила: без огън, без отпадъци, без разруха. 

Обикновено центъра домакинства събития като концерти, активности за деца, спортни активности, природозащитни активност и различни фестивали.

by