В последните дни преди предаването на третата версия на Плана за възстановяване и устойчивост, популизмът и неразбирането на тематиката по отношение на сградното обновяване са очевиден риск за тази ключова инвестиция с положително влияние върху икономическото възстановяване и растеж, здравето на хората и състоянието на околната среда и климата.

С колеги помислихме какво може и трябва да се направи, за да може проектът за енергийна ефективност на сградите да е действително инструмент за развитие. Много от тезите, които включихме в нашата Декларация, безспорно са непопулярни, но са единственият път сградното обновяване да не е кампанийно, а да се превърне в устойчива и предвидима политика.

С общата ни декларация са официално запознати представителите на парламентарните групи, ръководителите на бюджетната и здравната комисия в Народното събрание и кабинета в оставка.

Ние, както винаги, сме на разположение за професионални разговори и техническа помощ, в случай, че предложенията се възприемат.

С благодарност за интересните дискусии и ползотворното сътрудничество на колегите от:

Център за енергийна ефективност „ЕнЕфект“
Habitat for Humanity Bulgaria
БАИС
BGFMA / БГФМА
БАКК
ФИАБЦИ
Алианс За Енергийна Ефективност
Еконолер България
САС, Център за устойчиви жилища
Проф. д-р арх. Георги Георгиев

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

 

 

 

Становището е подготвено със съдействието на Minor Foundation/ Supported by the Minor Foundation for Major Challenges

by