В тях ще представим играта с карти “Климатични герои”, образователният курс по проекта ни КлимАлт и ще дискутираме как работим заедно за климата.
Всички, които имат интерес по темата, са добре дошли. Вярваме, че като съвременни хора трябва да повишим познанията си за климата, независимо дали сме на 3 или 103 години. Защото борбата с промяната на климата е една от основните теми на нашето време. Тема, от която зависи как човечеството ще продължи да съществува на Земята — сред бури и постоянно повишаване на морското равнище или ще успее да овладее тези процеси.
Вижте програмата по дни ⬇️
✅2 юни, 18:30 ч. – 20:00 ч., Facebook Live на страницата на „За Земята“, не е нужна регистрация.
Представяне на образователните материали и климатична игра, разработени по Еразъм+. Дискусия за мястото на игрите в образователната система.
❗️Събитието е подходящо за младежи и граждани с интерес към темите устойчиво развитие, климатични промени и образование.
🌍Презентатори: Радостина Славкова, координатор “Енергия и климат” в За Земята и Николай Петков, координатор проект КлимАлт
Модератор: Виолета Керемидчиева, За Земята
✅3 юни, 18:30 ч.- 20:00 ч.,
❗️само в Zoom, необходима е регистрация за достъп:
🌍Среща между настоящите и “пилотните” участници и преподаватели в курса КлимАлт – нетуъркинг и търсене на общи интереси, запознаване и обратна връзка по новата ни игра “Климатични герои” и бъдещето на Клималт платформата.
➡️Линк за регистрация.
✅4 юни, 16:00 ч. – 17:30 ч.,
❗️Zoom:
🌍Представяне на КлимАлт – образователни материали за климата пред учители и обучители. Разговор за образованието за климата в училище – впечатления, потребности, предложения.
➡️Линк за регистрация.
🌍Презентатори: Радостина Славкова, координатор “Енергия и климат” в За Земята и Николай Петков, координатор проект КлимАлт
Модератор: Светослав Стойков, преподавател в Основно прогресивно училище 1 в София
Панелисти:
🦉 Ава Чикуртева – преподавател и инициатор на първия учебен предмет “Климатични промени” в Частно училище Дружба – София), докторант в БАН, занимаващ се с темата “Информационни технологии в образованието”
🦉Мирна Матов – част от Детски научен център Музейко, автор в Климатека, докторант по Метеорология в Софийския университет
🙏🏻Климатека са наш медиен партньор, чрез чиито канали множество хора успяват да се докоснат до нашия курс КлимАлт и да задълбочат познанията си относно климатичната криза и как може да й се противодейства.
by