Саниране, но екологично, изложба

Обновяване

„Вълна на обновяване“ / Renovation Wave е сочена като приоритетна в рамките на Европейската зелена сделка. Инициативата насърчава икономическото възстановяване след пандемията чрез постигане на серия положителни ефекти — икономически, социални, здравни, климатични. Имайки предвид, че България е първенец на Евросъюза по енергийна бедност, възможността пред нас е огромна.

Работата на „За Земята“ има за цел повече хора да разберат за възможността да направят жилищата си по-комфортни, уютни чрез енергийна ефективност и въвеждане на възобновяеми източници. Ключово в случая е планирането на дейностите и избора на материали — наблюдаваме системно пренебрегване на тези две дейности, затова си поставихме за цел да обърнем внимание именно на тях.

Дейности:

Саниране, но екологично: Изложба на екологични изолации

Личният опит и необходимостта от среща с експерти ни наведе на мисълта, че изложбата с екологични изолации ще даде необходим начален тласък за много хора, които вече търсят как да направят сградите, които обитават, по-уютни.
Тридневната изложба на “За Земята” в партньорство с АСЕМ (Асоциация за Строителство с Естествени Материали), Хабитат България привлича вниманието към тази тема с дискусии, демонстрации и информационни материали.

Изолациите са този елемент от сградата, който може да гарантира, че през лятото ще се охлаждаме, а през зимата ще се топлим по-бързо и евтино. Научете повече от този текст на нашия колега Светослав Стойков.