Омръзнало ли ви е да получавате нежелани рекламни брошури в пощенската си кутия?

За да намалим пилеенето на хартия, направихме лепенки за пощенски кутии „Без реклами!“.

От тази събота отбелязваме Европейската седмица за намаляване на отпадъците (17-25 ноември), в рамките на която За Земята започва кампания за предотвратяване на отпадъците от преките пощенски хартиени реклами.

Вижте нашия нов блог, посветен изцяло на кампанията „Без реклами“.

Каним всички училища, университети, еко клубове, фирми, етажни собствености и други заинтересовани групи и граждани, да се включат в кампанията.

Ето как:

1. В продължение на седем дни (17-25 ноември) събирайте нежеланите реклами от своя вход / пощенска кутия. Накрая на седмицата ги измерете, за да добиете представа за количествата хартия, които се погубват годишно за тази цел, изпратете ни количеството и снимки.
2.Станете дизайнери / изобретатели: претворете ненужните реклами в нещо по-добро. Създайте свое творение от събраните брошури, снимайте го и ни го покажете. Ние ще публикуваме вашите изобретения в галерията “Отпадъчно изкуство” в блога.
3. Свикайте събрание на съседите / семейния съвет. Обсъдете дали всички са съгласни да сложете лепенка / надпис на самия вход, вместо на пощенските кутии.
4. Вземете лепенки “Без реклами” от За Земята и ги залепете на своите пощенски кутии. Кажете на роднини и приятели, вземете лепенки и за тях. Пишете ни на bezbokluk [at] zazemiata [точка] org
5. Пишете на рекламодателя с молба да не изпраща повече реклами на вашия адрес. Initiates file downloadЕто примерно писмо тук.
6. Говорете с куриерите, които доставят рекламите – помолете ги да не пускат реклами в пощенските кутии с надпис “Без реклами”.
7. Напишете запитване до Комисията за регулиране на съобщениятаМинистерството на околната среда и водите, общината, в която живеете – попитайте дали и как те биха предприели действия за решаване на въпроса с нежеланата пряка пощенска реклама. Ето примерен текст на писмото тук.

 

by