В градинката пред Народен театър „Иван Вазов“, София

Дните ни отново ще станат по-зелени и тази година с фестивала Зелени дни 2013. От 25ти до 28ми април в градинката пред Народния театър ще има работилници, презентации, игри, филми и изложение, които ще ни покажат как да водим по-природосъобразен и отговорен живот. За Земята ще има щанд на фестивала, където през четирите дни ще представяме дейността си и ще посрещаме приятели и съмишленици.  Тук можете да се запознаете с текущите ни кампании, да разберете как можете да се включите в дейността ни, да станете член на За Земята. По време на фестивала ще събираме и средства за традиционното почистване на защитени територии, което тази година ще се
случи в Национален парк „Централен Балкан“.

За Земята също участва активно в програмата на фестивала със следните събития:

четвъртък, 25.04 oт 12 до 13 часа
Животът на отпадъците в твоите ръце: лекция-разговор за разделното събиране на отпадъци в София със съвети как да допринесем към неговото подобряване, какво можем да направим самите ние, за да намалим боклука, които изхвърляме или как да го превърнем в нещо полезно.

петък, 26.04 от 17 до 17:45 часа
Представяне на ежегодни почиствания на защитени територии от „За Земята“ –
Централен Балкан 2013

Тук ще ви запознаем с почистванията в националите паркове на България, които организираме всяка година от 1999 насам. Ще научите за историята и успехите на кампанията, за престоящото почистване в НП Централен Балкан през идното лято, как можете да се включите в инициативата, какво ви е нужно, за да станете доброволец, както и как можете да помогнете за подготовката на събитието през 2013.

Заповядайте на щанда ни от 25ти до 28ми  април или с включете в събитията, организирани от нас. Ще се радваме да се видим там.

Повече за фестивала и цялата програма ще намерите на: http://zelenidni.com/

Допълнителни връзки

by